anti ageing
Zdravje

Anti ageing – v boju proti staranju

Moderna družba je do posameznikov in posameznic zelo zahtevna družba – zlasti na področju staranja. Anti ageing metode in kreme pa tako pridobivajo na svoji prepoznavnosti in pomenu, več na https://zapletina.si/anti-ageing-neovita/.

Kaj je anti ageing?

Kot že samo ime pove, gre za delovanje proti staranju. Staranje je naravni proces, ki sodi med temeljne lastnosti, ki opredelijo živa bitja. Že zelo zgodaj otroke učimo, da se mora vsak posameznik najprej roditi, potem pa tekom življenja razvijati in rasti, dokler ne zaključi svoje življenjske poti. To vse je v resnici proces staranja – od rojstva dalje se v resnici staramo, pa če si to želimo priznati, ali pa ne.

 

anti ageing
Anti ageing izdelki so ključna pomoč pri staranju kože.

 

Staranje je posledica kopičenja različnih sprememb v našem telesu, pri tem je potrebno izpostaviti, da se vsi (vsaj na pogled) ne staramo enako hitro, na proces staranja in spremembe, ki so ob tem vidne, pa vplivajo dejavniki kot so: dednost, nezdrav način prehranjevanja in življenja, pomembna pa je tudi izpostavljenost različnim dejavnikom, ki vplivajo na naše celice (npr. izpostavljenost soncu).

Z izrazom anti ageing v farmacevtski in kozmetični industriji običajno poimenujemo vse spojine, ki znanstveno dokazano upočasnijo, preprečujejo ali celo obrnejo običajen potek staranja. Izdelke prav gotovo poznajo predstavnice nežnejšega spola, ki želijo običajno s temi izdelki ohraniti mladostni videz.

Kdaj pričeti z anti ageing nego?

Čeprav se zdi, da je staranje nekaj, kar nas doleti enkrat kasneje v življenju, ko dopolnimo petdeset let in več, to v resnici ne drži. V ženskem telesu se začnejo spremembe že bistveno prej, ko se začnejo spreminjati nivoji ženskih spolnih hormonov v telesu. Ti vplivajo na plodnost ženske, hkrati pa pomembno prispevajo tudi k razvoju sprememb povezanih s staranjem. Pričetek nege je tako predviden že okoli 35. leta starosti, ko začne v koži prevladovati kolagen tipa II. Ob tem je potrebno poudariti, da nega ne zmanjša števila gub, zmanjša pa njihovo izrazitost ter izboljša splošni vtis izgleda vaše kože, ki bo bolj napeta, sijoča in na videz zdrava.