kanalete
Vse za dom

Kanalete zagotavljajo miren spanec ob nevihtah

Urejanje okolice novega doma pogosto vključuje urejanje sistemov za odvodnjavanje. Da bi bil vaš dom urejen, vi pa ne finančno zlomljeni, si zagotovite kanalete po dobrih dobavnih pogojih.

Ali sploh potrebujem kanalete?

Zavedamo se, da ta obnova in gradnja hiše velik finančni zalogaj za vsakega od nas. In prav zato bi z veseljem rekli, da kanalet ne potrebujete, vendar žal temu ni tako. Voda najde pot do svojega cilja, prepričani smo, da si ne želite, da ta pot poteka skozi vaš stanovanjski, gospodarski ali industrijski objekt. Škoda, ki jo voda povzroči, je namreč vedno velika, finančna sredstva zavarovalnine pa obnove ne pokrijejo vedno.

 

kanalete
Kanalete za boljše odvodnjavanje.

Da bi preprečili neprijetne dogodke, je pomembno, da izberete kanalete iz kakovostnih materialov, pri tem je ključno, da imajo tudi certifikat, ki to potrjuje. Samo na ta način boste lahko prepričani, da izdelek zadostuje evropskim standardom ter da je proizvodni proces ves čas nadzorovan in testiran. Pomembno pa je seveda tudi upoštevanje in testiranje vseh lastnosti, ki naj bi jih proizvod imel.

Kaj vpliva na ceno in pogoje nakupa?

V osnovi ločimo PE-HD in betonski program kanalet. Glavna razlika med obema je, kot že ime pove v materialu – pri tem je betonski program kanalet narejen iz betona, PE-HD pa iz posebnega PE-HD materiala. Kanalete na vrhu prekrivajo rešetke. Cene kakovostnih rešetk so povezane z materiali iz katerih so te narejene. Izbirate lahko med različnimi materiali kot so vroče cinkane in litoželezne rešetke, lahko pa izberete rešetke iz nerjavečega jekla. Izbira je vaša, od nje pa je, kot je že omenjeno, odvisna cena. Na slednjo vplivajo tudi izbrane dimenzije kanalet. Pri tem lahko, glede na svoje potrebe in želje, izbirate med kanaletami različnih širin in višin. Seveda bodite pozorni tudi na podatke o obremenilnih lastnostih, sploh, če bo čez kanaleto potekal promet težjih vozil. Samo na ta način boste zagotovili dolgo življenjsko dobo obnovljenega dela vaše nepremičnine.