vnetje sinusov
Zdravje

Vnetje sinusov je lahko zelo nadležno

Vsaka bolezen je nadležna, ampak ko imamo težave z dihanjem, pa postane še posebej neprijetno. Ena izmed takih neprijetnih bolezenskih stanj je vnetje sinusov, o katerih si lahko več preberete tu:   https://www.farmedica.si/clanek/125/Kako-si-pomagati-pri-vnetju-sinusov?. Pri vsakem vnetju so občutki neprijetni in zato moramo narediti vse v naši moči, da se vnetja čimprej znebimo. V veliki večini vseh bolezenskih stanj je v ospredju naš imunski sistem, ki ni tako okrepljen, kot bi moral biti. In zato moramo vsakodnevno strmeti k temu, da imunski sistem tudi krepimo.

vnetje sinusov

Slab imunski sistem je razlog za mnoge težave

Vsakič, ko se soočamo z bolezenskimi težavami spoznamo, da je med glavnimi razlogi za težave oslabljen imunski sistem. In enako velja, ko gre za vnetje sinusov. Imunski sistem uravnava vse procese v telesu in takoj, ko pride do vdora bakterij ali ostali tujkov, je naloga imunskega sistema, da jih uniči. Če pa imunski sistem ni dovolj močan, bodo bakterije prevladovale in začeli se bomo počutiti slabo. Nato lahko pride do ostalih problemov.

Vsakič, ko se počutimo slabo, ko imamo vročino in podobno, je to odziv telesa, ki se bori proti tujim mikrobom, ki so prišli v naše telo. Največ za imunski sistem lahko naredimo tudi s preventivnimi stvarmi, ki podpirajo in krepijo imunski sistem.

Vnetje sinusov se kaže v obliki zamašitve nosu

Sinusi so območje med nosom in očmi. Tu prevladuje zrak in s pomočjo dihanja se ta zrak prenaša v telo. Ko pa pride do prehlada ali vnetja, pa se ta prostor napolni z odvečno sluzjo. Ta sluz je odgovor telesa na bakterije in viruse in se tako bojuje proti njim. Takrat se lahko pojavi zamašen nos, glavobol, vročina, nezmožnost vohanja in okušanja in podobno. V večini primerov vnetje sinusov ne traja več kot en mesec, v redkih primerih, če gre za ponavljanje zaradi alergij, pa lahko traja tudi dalj časa.