Vse za dom

Zunanji žar, brez njega ni piknika

Marsikdo si ne predstavlja poletja brez piknikov in pečenja na žaru. Vsak žar mojster ve, da je za dobro pečeno meso pogoj kvaliteten zunanji žar. Nekateri prisegajo na kamniti, oziroma zidani žar, ki je še posebej priljubljen, pri tistih, ki prisegajo na žar na oglje ali les. Zunanji žar je nepogrešljiv pri vsakemu, ki ima rad slastno kosilo ob družbi prijateljev. na https://furlan.si/zunanji-zar/ si oglejte ponudbo žarov, ki so to poletje nepogrešljivi.

zunanji žar

Plinski, električni ali žar na oglje, čisto vseeno je, dokler je meso dobro spečeno. Vsak žar mojster ve, da je vsak zunanji žar dovolj kvaliteten za peko mesa. Imate v družbi vegetarijance, ki ne jedo mesa? Nič hudega, žar prav tako dobro kot meso, speče tudi zelenjavo, sir za na žar, ribe, na njem lahko popečete kruh, ki ga prej pokapate z olivnim oljem. Idej za dobrote, ki jih lahko spečete na zunanjem žaru je veliko, odvisno od vašega okusa pa boste pripravili kosilo za zbrano družbo.

Zunanji žar, ki je kamnit, oziroma zidan je lahko lepa dekoracija vaši hiši, oziroma del letne kuhinje. Glede na to, koliko prostora imate, lahko zidan žar zgradite po svoji želji. Lahko ga tudi dekorativno okrasite in tako date vaši okolici še lepši izgled. Obstajajo pa tudi žari, ki so montažni, kar pomeni, da ga lahko samo postavite na že prej postavljene temelje. Če nimate prostora za zidan žar, je prava izbira tudi samo stoječi žar, katerega prednost je v tem, da ga lahko postavite na tisto mesto kot želite. Taki žari so za lažje premikanje opremljeni s koleščki. Ponavadi so plinski ali pa električni, redkokdaj na oglje. So pa bolj pripravni, saj ga lahko, če ni prevelik, vzamete tudi s seboj, ko greste na piknik na drugo lokacijo in tam nimajo žara.

Res je, da meso, ki je pečeno na oglju, da tisti pravi okus, vendar pa bo zunanji žar, ki ima vir gorenja na plin ali pa elektriko, prav tako poskrbel za okusen piknik.