Vse za dom

Zakaj vok speče najbolj okusno in zdravo hrano?

Vok je posebna posoda za pečenje, ki izhaja z vzhoda, kjer vso zelenjavo in tudi nekaj mesnih jedi pečejo na hitro na zelo visokih temperaturah. Tako hrano ne izničijo in je dobro ter zdravo pripravljena. Več o vokih in kateri so dobi ter pravi najdete na tej povezavi http://www.happycall.si/vok/. Namreč niso vsi voki v redu, nekateri delujejo dobro, drugi pa so dobesedno zanič. Pravi vok je največkrat ročno kovan ali sodobno narejen s posebnimi tehnologijami in ni prav poceni. Vendar bo deloval dobro in dolgo časa, zato se ga splača nabaviti. Dober vok pomeni tudi dobro kuhanje in vrhunski okus hrane, za to pa se res splača potruditi mar ne?

vok

Če še niste slišali za vok, naj povem, da gre za tako posodo, kot je ponev, le da je precej bolj visok in ima bolj okroglo dno zato, da se ga lahko da na močan ogenj bodisi plin ali pa na gašperčka na drva, kjer se odstrani okrogla plošča in se namesto tega da na ploščo vok. Ta se tako segreje, da lahko brez olja pečete zelenjavo lai meso na zelo hitro tako da vok obračate in tresete, kot pri palačinkah nekaj minut. Največkrat gre za dve do pet minut.

Kakovosten vok b spekel hrano v nekaj minutah tako, da bo obdržala okus, barvo in sočnost ter se zmehčala za 9boljšio prebavo. Tako se pripravljajo vse kitajske in indijske jedi, ki so zelo okusne in prevej bolj zdrave od zahodnjaških. Kakovosten vok vam bo naredil veliko veselja in strasti ter ljubezni bližnjih zaradi super hrane. Rabite le nekaj malega vaje in že ga osvojite, poglejte kak video na YouTubeu in jasno vam bo, kako preprosta in učinkovita je raba voka, bistveno bolj kot navadno kuhanje lai pečenje, ki ga poznamo. Kupite to posodo in ne bo vam treba kupovati drugih posod, ker boste od sedaj naprej sam ov voku delali hrano.