robotske kosilnice
Prosti čas

Uporaba robotske kosilnice novi trend

Ste eden izmed novih ali bodočih uporabnikov robotske kosilnice? Z uporabo robotske kosilnice se vaš prosti čas kar precej podaljša. Ob današnjih zelo napornih in natrpanih urnikih, nam čas za košenje trave včasih preprosto izgine. Uloviti pravi čas za košnjo je praktično nemogoče. Trava je ponavadi ali prenizka in jo z ponovno košnjo izsuši in kot pravimo požgemo.

V primeru pozne košnje pa se v naši zelenici prične razvijati  plevel in ostale škodljive rastline, ki uničujejo našo zelenico. Robotske kosilnice so v zadnjih desetletjih močno napredovale in tako se vam prilagajajo glede na potrebo po košnji. Postale so tako pametne, da v času ko trava raste bolj se vaša robotska kosilnica zažene večkrat in tako skrbi, da imate zelenico vedno urejeno. Robotske kosilnice so prav tako prilagodljive v vseh vremenskih razmerah in tako ni skrbi da v deževnih časih ne bi obratovala. Robotske kosilnice oziroma njihove bazne postaje so tako lahko nameščene kjer koli želite na vaši zelenici ali ob njej. Glede tehnologije robotske kosilnice pa so le to dodelali tudi glede opcij košnje. Robotske kosilnice tako lahko programirate, da kosijo v začrtanem zaporedju ali pa jo prepustite, da si pot in del košnje prilagaja sama. Zaradi zelo razvite tehnologije tukaj ni bojazni, da robotske kosilnice ne bi opravile svojega dela v celoti. Travnata površna vam bo tako z uporabo robotske kosilnice hvaležna, saj bo v vseh letnih časih urejena brezkrbno in vaša zelenica ne bo uničena z vraščanjem plevela in drugih škodljivcev.

Pred nakupom robotske kosilnice se posvetujte o tehnični specifikaciji vašega izbranega modela in se prepričajte da je primerna za vaš teren. Robotske kosilnice imajo v svojem programu namreč omejeno kvadraturo košnjo in možnosti izbire košnje za košnjo v bregu. Robotske kosilnice so postale zelo tihe in tako ni skrbi da vas bo le ta v zgodnjem nedeljskem jutru zbudila.