Zdravje

Propolis za vaše zdravje

Naše zdravje je še kako pomembno. In ob prvih spremembah je potrebno ukrepati. Propolis je zelo učinkovit, ko se pojavi kakšna zdravstvena težava. Več o tem zdravilu si lahko preberete tudi na https://medenizaklad.si/propolis/. Vsi si seveda vedno želimo, da bi čimprej okrevali. Ampak včasih z domačimi zdravili ne moremo nič in moramo tudi k zdravniku. Le ta vam lahko potem predpiše kakšna zdravila, ki vam bodo pomagala. Veliko zdravnikov pa priporoča tudi Propolis, ki se je uporabljal že prej v zgodovini. Takrat so začeli ugotavljati njegove zdravilne učinke in se je njegova poraba samo še razširila.

propolis

Za vse, ki pa sploh ne veste kaj je Propolis. To je eden glavnih izdelkov čebel. Je lahko zelo lepljiv, tako da ga se raje ne dotikajte. Čebele pa le tega potem nabirajo čez dan, ker je le ta takrat mehek. Ima pa to tudi drugačno barvo, ki je pa odvisna samo od vrste drevesa. Je pa tukaj tudi določeno katere čebele to nabirajo. Za to so zadolžene mlade čebele, ki so stare vse do 15 dni. Potem pa le te dobijo drugo nalogo. Propolis pa se tudi dobi v različnih količinah. Noben čebelar ne bo dobil enake količine, vsako leto. Vse je odvisno od temperatur zunaj in potem od dejavnosti čebel.

Če pa pogledate kakšne so sestavine samega Propolisa, pa boste lahko ugotovili, da so jih našli že nekaj več kot 200. ostale sestavine pa še kar ugotavljajo. Morate pa vedeti, da je notri veliko beljakovin in vitaminov, ki pa pozitivno vplivajo na vaše telo. Zato se tudi Propolis splača jemati, ko pride do kakšnih zdravstvenih težav, kot je na primer prehlad. Same sestavine le tega vam lahko hitro dvignejo imunski sistem in se boste počutili veliko bolje. Najboljše je jemati kar svežega, ker je notri še največ sestavin, pa še okus je drugačen od kakšnega starejšega Propolisa.Imajo tudi dolgi rok trajanja, če ga seveda znate pravilno shraniti. Danes uporaba le tega samo še raste in ga tako lahko uporabljate za viruse, bakterije, glive in še marsikaj drugega. Čebelarji se tudi zavedajo pozitivnih učinkov Propolisa in ga tudi z veseljem proizvajajo. Zato si nabavite svojega še danes.