Zakaj se splača ortopan imeti pred zobozdravniškim pregledom?

Ortopan je po domače rentgenska slika vaših zob. Zakaj ga potrebujete? Vedno pride prav zaradi dobrega vpogleda v notranjost zobovja in čeljust ter sinusne votline, da se vidi, kaj se z vašimi zobmi dejansko dogaja. Če zdravnik ni prepričan, a da dobro vidi od zunaj zobe naredijo ortopan, da se prepriča, da se bo določil prav in da je postavil pravilno diagnozo. Da naredijo rentgensko sliko zob, traja nekaj minut in nato jo pošljejo direktno zdravniku ali pa počaka 10 mint na CD zapis.

Ortopan vam bo koristil tudi kasneje, ko bo zdravnik lahko staro stanje primerjali z novim, če boste naredili novega čez čas, po zdravljenju. Shranijo se tudi elektronko in jih lahko pošljejo o elektronski pošljejo kateremu koli zdravniku. Ne skrbite pa zardi sevanja, kajti enkratno slikanje z rentgenom ima takšno sevanje, kot ga prejmete v enem letu od okolice, v kateri živite in je zelo zanemarljiv ter ne povzroča nobenih stranskih učinkov niti škode.

ortopan

Če boste potrebovali oropan, g lahko naredijo v zdravstvenem domu, lahko pa greste v privatni zdravstveni dom, kjer je še hitrejše in boljše kot v javnem. Največkrat se financirajo s pomočjo javnega zavarovanja tako da ne bo treba doplačati. Nekateri pa tudi ne zato se pozanimajte prej, če vam je to bolj pomembno kot da dobite res kakovostno storitev za svoje zdravje.

Priskrbite si ortopan še preden greste  zdravniku, ker boste tako olajšali delo njemu sebi pa tudi skrajšali poti in čas, ker bo zdravnik takoj vedel ,kaj je z vašimi zobmi in mu ne bo treba ugibati. Kako bi se počutili, da točno veste, daj e vse v redu? Krasno mar ne, kot se počuti vsak. Vaši zobje so najbolj pomembni in vedite, da včasih rentgenska slika odkrijete tvari, ki na ven niso vidne so pa izjemno pomembne za ohranitev vaših zdravih zob.