Kamin
Vse za dom

Kamin je na voljo v številnih različicah

Pred živahnim večerom se pred prasketajočim ognjem nič ne prileže bolje kot počitek ob kaminu. Danes lahko izbirate med številnimi možnostmi kaminov, odvisno od vašega tipa doma, vaših potreb po energiji in vaših oblikovnih želja. Vse o kamnih lahko izveste na naslovu https://www.kamini-klemenc.si/kamin/.

Zidani kamin

Novi zidani kamini so že daleč, daleč od tistih dni, ko so zagotavljali več ambienta kot toplote. Današnji modeli so veliko bolj energetsko učinkoviti in nekateri evropski modeli lahko celo ogrevajo celoten majhen dom. Stroški zidanega kamina so različni, odvisno od dejavnikov, kot so vrsta uporabljenega materiala (zlasti na površini kamina), ognjišče (opeka, kamen, beton, ploščice, marmor ali les) in drugi dejavniki, kot so dimniške obloge.

Plinski kamin

Kamini na plin, nameščeni v lastnem kovinskem ohišju, so lahko nameščeni skoraj povsod. V kaminu so keramični hlodi in gorilnik, ki ustvarja žareč plamen na zemeljski plin. Obstajajo trije različni slogi plinskih kaminov: model z neposrednim odzračevanjem, zgornji dizajn odprtin in model brez odzračevanja. Kamin z neposrednim odzračevanjem uporablja dve cevi, ki vodita neposredno navzven. Ena cev uporablja zgorevalni zrak od zunaj, druga pa odvaja izpušne pline.

Kamin

Model plinskega kamina brez odzračevanja ne uporablja izpušnih odprtin. Ta slog vključuje senzor za izpraznitev kisika, ki izklopi plin, če zazna nevarno pomanjkanje kisika v hiši. Medtem ko proizvajalci kaminov trdijo, da kamini brez odzračevanja gorijo čisto, so energetsko učinkoviti in ne ogrožajo kakovosti zraka v zaprtih prostorih, vendar se zavedajte, da nekatere države ne dovoljujejo vgradnje kaminov brez odzračevanja.

Montažni kamin

Montažni kamini, znani tudi kot kamini z ničelno razdaljo, so zelo izolirani, zato jih je mogoče vgraditi znotraj palca gorljivih materialov, kot je stensko ogrodje. Prednost imajo pri novogradnji, ker so veliko lažji, hitrejši in enostavnejši za namestitev kot običajni zidani elementi in so energetsko učinkoviti. Številni novejši montažni kamini so izdelani iz kovine in vgrajeni v lesene stene. Običajno imajo kovinsko lupino in kurišče, obloženo z opeko.