Vse za dom

Sobne rastline za vaš dom

Vsak dom je po svoje nekaj posebnega. Izbira prave sobne rastline pa bi bila zelo dobra odločitev. Naši domovi pa so opremljeni in pa okrašeni po zgolj našem okusu, predstavlja pa zares samo nas. Naš dom in izbira barvne tematike in pa pohištva, zares odraža, kakšni smo kot ljudje. Včasih pa se znajdemo v situaciji, ko si želimo popestriti naš dom pa zares ne vemo kako.

Sobne rastline
Sobne rastline so nekaj, kar lahko popestri naš dom. So živa bitja, kar pomeni, da moramo za njih skrbeti in pa jih negovati. So popolnoma odvisna od nas, kako jih negujemo in kakšne življenjske pogoje jim nudijo. Tako kot skrbimo za sobne rastline, tako odražamo nek del sebe. Seveda pa je to neka odgovornost.  Vsaka sobna rastlina ima svojo življenjsko pot. S pomočjo sobne rastline pokažemo, kakšen odnos imamo do drugih živih bitij, ki so mogoče malo bolj šibka, tako pokažemo kakšni zares smo.  Sobne rastline so lahko odlična ideja za darilo, še posebej, če je to ena izmed čarobnih rastlin. Te pa so  Aloe Vera, Drevo denarja, Fikus, Kitajski dolar, Kaktus in pa Bambus. Sobne rastline našemu domu dodajo nek pridih narave in pa domačnosti. So seveda darilo iz narave, ki ga mora imeti vsak dom. Da bi se naše rastline pravilno in dobro razbijale, so pomembni njeni življenjski pogoji. Čutiti in razvijati se moramo z njo v ritmu. Rastline sprejemajo hrano in vodo, proizvajajo škrob ali sladkor v listih, nove celice, rastejo in pa cvetijo. To je namreč njihov ritem in pa slog življenja.
Seveda moramo upoštevati njihove življenske pogoje. Nekatere rabijo več vode, nekatere manj, nekatere več sonca, nekaterim pa bolj ugaja senca.

Vsekakor je njihovo življenje v naših rokah. Od nas je odvisno ali se bo njihovo življenje odvijalo dobro ali slabo in pa kako dolgo bo trajalo, zato poskrbite da jih boste dobro in pa pravilno negovali.