cena bakra
Podjetništvo

Zakaj je cena bakra različna

Nazadnje je cena bakra preprosto razumevanje sistema razvrščanja kovin, ki je predstavljana tukaj in vam lahko pomaga doseči boljše cene za vaše odpadne kovine. Na nekaterih odlagališčih je cena bakra nižja, ker lahko tehniki poskušajo vaš odpadek preprosto potisniti skozi, ne da bi ga razvrstili ali vam ponudili boljšo ceno za kakovostnejšo kovino. Ko boste vedeli, v kateri razred spada vaš baker, se boste lahko pogajali za boljše cene na splošno. Ko želite najboljše cene za odpadne bakrene kovine brez težav in glavobolov, vam zgornja spletna stran ponuja preprost način za recikliranje vsega bakra in doseganje odličnih cen. Kakšna je za vas dejanska cena bakra, boste ugotovili na licu mesta. Ne glede na to, ali imate izolirano bakreno žico, izpostavljen baker iz transformatorjev ali nizko kakovostne dele vodovodne napeljave, ki jih morate samo sortirati in popraviti za prevoz.

 cena bakra

Baker se uporablja v skoraj vsaki industriji, ki zahteva kovinske materiale. Povpraševanje po bakru je tako veliko, da je vedno cenjena kovina na odpadih. Dobiti najboljšo ceno za baker pa ni tako enostavno. cena bakra na kg se lahko zelo razlikuje glede na številne značilnosti. Kakovost kovine, razred, vrsta bakra in številne druge značilnosti vplivajo na to, koliko lahko pričakujete, ko baker prodate

Obstajajo tri splošne kategorije bakrenega materiala. Ti trije razredi vam lahko povedo, kako visoka bi lahko bila cena. Gola bakrena žica je 99 % čistega bakra, ki mora biti debela vsaj 1/16 palca in mora biti neprevlečena. Za oceno št. 1 baker ne sme imeti znakov oksidacije. Ta baker je spada v področje 1, le da ni dovolj čist. To pomeni, da ima morda nekaj znakov oksidacije ali pa ima še nekaj premaza. Teh mora biti minimalno ali brez znakov spajkanja.

Baker št. 2 je baker, ki je čist manj kot 94 %. Še vedno ne more biti legirana z drugimi kovinami, vendar je lahko debel manj. Nekatera odlagališča lahko to imenujejo tudi “lahki baker”. Trenutna cena bakra je ob številnih spremenljivkah, ki jih je treba upoštevati, odvisna tudi od količine bakra na trgu in od cene samega bakra. Toda do osnovnih informacij za vsako vrsto bakra res ni tako težko priti in morda boste presenečeni, ko boste ugotovili, da nekatera odlagališča odpadkov ne plačujejo poštene cene. Seveda to za podjetje na zgornji povezavi ne velja, saj plačajo pošteno ceno za vse odpadke.