Avtomobilizem

Avtosedeži Mali Vragci

Najbolj pomembna varnost naših otrok je v avtomobilu. Tam moramo posebej poskrbeti, da so otroci varni med samo vožnjo. Avtosedeži – nakup preko spleta je popolnoma varno in vsi sedeži so kvalitetni ter varni za naše malčke. Mislim, da je to že vsem jasno, da morajo otroci uporabljati otroški avtosedež vse do 12 leta starosti oziroma do 150cm velikosti. Že novorojenčka lahko položimo v sedež, ki pa se razlikuje od tistega, ki ga uporablja 5 letnik. Vsi avtosedeži morajo biti kvalitetni ter varni za vožnjo naših otrok, zato jih kupujte v trgovinah z otroško opremo.

Najprej vam poevem, pri otroškem avtosedežu nikoli ne varčujte. To pomeni ne kupujte rabljenih sedežev, ker nikoli ne vemo kako so kvalitetni. Kot sem že omenila že novorojenčka lahko damo oziroma moramo dati v sedež oziroma temu rečemo lupinica. Avtosedeži se razlikujejo po skupinah, to pomeni po kilogramih otrok. Samo tabelo si lahko pogledate na spletni strani, ki jo najdete zgoraj v zapisu. Pred samim nakupom se zelo dobro pozanimajte kateri avtosedež je primeren za vašega otroka. Naj vam pomagajo prodajalci izbrati tistega ta pravega za vašega malčka.

avtosedeži

Ni pa dovolj samo avtosedež v avtomobilu in da daste otroka v njega sedet. Avtosedeži morajo biti pravilno tudi v avtomobilu pritrjeni na sedež zadaj ali spredaj. To je zelo pomembno tudi za samo varnost. Prav tako poskrbite, da bo otrok vedno tudi privezan v sedežu in, da se sam med samo vožnjo ne odpreže. Pomembno je, da avtosedeži ustrezajo standardom, ki jih narekujejo smernice. Prav nikoli ne smete pozabiti otroka dat v otroški sedež, pa čeprav greste samo nekaj metrov z avtomobilom. Otroka vedno privežite, tako boste vi se počutili varno in seveda vaš otrok. Na spletni strani lahko vidite koliko različnih avtosedežov vam ponujajo. Cene se zelo razlikujejo med samimi sedeži in to ne pomeni, da je cenejši sedež slabši od tistega dražjega.