Zdravje

Kako odpraviti boleče noge hitro in na naraven način

Boleče noge so lahko zaradi utrujenosti ali zaradi težav, ki so bolj resne, kar si preberite tukaj https://therapia-dom.si/bolece-noge/ in kako si pri tem pomagate sami. Bolečina je resno opozorilo, da je nekaj narobe in da je treba nekaj korenito spremeniti. Boleče noge so nastale lahko zaradi premalo gibanja, preveč sedenja ali nepravilnega položaja pri sedenju in tudi zaradi slabe prehrane ter venskega popuščanja, ki je posledica nepravilne prehrane. Pomaga pa lahko tudi strokovna pomoč.

boleče noge

Boleče noge boste najhitreje odpravili s premikanjem, s hojo in tekom ter masažo. Spodbuditi morate, da bodo žile dobro delovale in da bodo prekrvavljene ter polne hranil. Jesti morate zdravo in nemastno hrano ter se izogniti mlečnim izdelkom ter mesu, vse kar je živalskega izvora, ker ni topno v vodi in zastaja v žilah.

Za boleče noge je super tudi fizioterapija. Če se ne morete premikati, ste preveč težki, starejši ali vas noge že tako bolijo, da na njih težko stojite, potem je fizioterapija zelo učinkovita metoda, seveda s tem, da poleg vaj spremenite še prehrano. Takrat bo učinek veliko večji, kot bi bill sicer in seveda bo učinek tudi trajnejši.

Bolečina, tudi če je samo rahla, opozarja na to, da se morate tistemu delu telesa posvetiti. Najbolje je, da takoj zato boleče noge nikar ne ignorirajte. Če vas noge bolijo zaradi napora pri treningu ali če kaj delate, to ni problem, ker so to le utirjenost in mikro poškodbe kit ter mišic pri delu, vendar se tudi temu poskušajte izogibati pa drugič trenirajte manj in delajte manj, torej zmerno. Nič ni dobro, niti naporen trening, niti le dolgotrajno sedenje.

Fizioterapevt vam bo pomagal z vajami, ki si jih boste tudi lahko sami naučili in jih boste lahko tudi brez njegove pomoči delali, da se izognete bolečinam, ki vas ovirajo lahko v življenju, da vaše življenje ni tako kvalitetno, kot bi lahko bilo.