robotska in vakumska prijemala
Storitve

Tehnično dovršena robotska in vakumska prijemala

Na tržišču so danes robotska in vakuumska prijemala, ki omogočajo tako prijemanje kot tudi odlaganje raznovrstnih izdelkov in polizdelkov. Na naslednji spletni strani si lahko pridobite več informacij o rabi robotskih in vakuumskih prijemal ter njihovi natančni uporabi ilirik.si/robotska-in-vakuumska-prijemala/. Danes se uporabljajo tudi magnetna prijemala, ki nudijo mehansko manipulacijo različnih predmetov.

Vsa robotska prijemala so popolnoma namensko oblikovana. Varno premeščanje različnih izdelkov vam omogočajo robotska in vakuumska prijemala. Prijemala se zaradi popolnega prileganja določenemu izdelku izdela po naročilu glede na vaše želje in potrebe. Ko izbirate robotska in vakuumska prijemala vam je podjetje popolnoma na voljo, tako skupaj najdete zanesljivo rešitev za vaš projekt. Na podlagi izkušenj in pridobljenega znanja ter lastnim razvojnim centrom vam izkušeni strokovnjaki izdelajo prijemala za avtomatizirano proizvodnjo v vašem podjetju. Pred predajo robotskega ali vakuumskega prijemala v podjetju poskrbijo tudi za potreben test ter simulacijo funkcij, posnema naravno okolje. Glavni cilj podjetja je, da so prijemala izdelana čim bolj skrbno in precizno, kar je tudi predpogoj za brezhibno delovanje prijemala.

Vakuumska tehnika se uporablja pri materialih, ki niso magnetni. Vakuumske sesalke oziroma prijemala za robotiko, se popolnoma prilegajo vašim zahteva po določenem izdelku. Pri izdelavi vakuumskega in robotskega prijemala je potrebno upoštevati tudi načrtovano obremenitev, kar je ključnega pomena pri regulaciji sesalnih kapic, na podlagi katerih je manipulacija popolnoma zanesljiva.

robotska in vakumska prijemala

Tako lahko ugotovimo, da so robotska in vakuumska prijemala ključnega pomena pri delih, ki jih z magnetom ni mogoče prijeti, ali pa oprijem ni dovolj zanesljiv. To je predvsem pri nemagnetni kovini, plastiki, lesu, steklu ter pri bolj kompleksnih oblikah pri katerih z njimi težje manipuliramo. Ko se tehnologije magnetov ne da uporabiti pridejo v poštev robotska in vakuumska prijemala EOAT, ki imajo posebne klešče za prijem določenih izdelkov. Vodenje in upravljanje tovrstnih robotskih in vakuumskih prijemal je lahko daljinsko ali pa preko elektro motorjev in hidravlike, odvisno od zahtev ter potreb posameznega naročnika.