peskalna komora
Podjetništvo

Za kaj vse se uporablja peskalna komora

Peskalna komora ali stroj za peskanje je primerna za površinsko čiščenje in odstranjevanje rje nekaterih velikih obdelovancev ter poveča oprijem med obdelovancem in premazom. Peskalna komora je zasnovana glede na proizvodni proces in lastnosti samega izdelka. Primerna je za površinsko odstranjevanje rje in rje velikih ulitkov, varjenih jeklenih konstrukcij, inženirskih strojev, industrijskih kotlov, kemičnih strojev, ladjedelništva itd. Okrepi, izboljša oprijem barve, ko se obdelovanec barva ali ponovno zaščiti. Naredijo lahko pretočne, talne, prenosne peskalne stroje in stroje za odstranjevanje rje. Če vas zanimajo taki stroji, kontaktirajte podjetje na zgornji povezavi, saj je eno vodilnih na tem področju pri nas.

peskalna komora

Peskalna komora je lahko majhna , srednja ali zelo velika, za točno peskanje ali avtomatska z roboti. Naredijo jo po vaši meri, kot zahteva narava vaše proizvodnje in obdelovancev. Stroj za peskanje je na splošno enostavnejši od komore za peskanje. Struktura in podporna oprema komor za peskanje sta v glavnem sestavljena iz šestih delov, kateri so prostor za peskanje, sistem za peskanje, sistem za kroženje abraziva, prezračevanje in sistem za odstranjevanje prahu, razsvetljava in električni nadzorni sistem.

Profesionalna peskalna komora je vrsta peskalnega stroja, ki uporablja stisnjen zrak kot moč in kovinski ali kateri drug abraziv kot medij. Prostor za avtomatsko peskanje se samodejno nanaša na avtomatsko peskanje, avtomatsko vstavljanje in izhod obdelovanca iz komore, samodejno osciliranje brizgalne pištole, samodejno razvrščanje abrazivov, samodejno odstranjevanje prahu in ostale potrebe. Peskalna komora je primerna za ravne plošče, diske, kvadrate, neravne površine in podobno, ker naredijo lahko različne načine peskanje za vse površine.

Uporaba komore za peskanje je vsestranska. Ena od teh je odstranjevanje umazanije in stare barve. Gre za galvanizacijo, barvanje, pršenje itd. Nato se peska, obdelovanec pa je čist, oprijem in odpornost pokrivne plasti proti koroziji pa sta močno izboljšani. Obdelujejo se lahko kovinski deli, kot so odlitki, žigosani in varjeni ter toplotno obdelani deli, odstranjevanje vodnega kamna, ostankov zapečene umazanije in prahu. Obdelujejo pa se lahko tudi nekovinski izdelki.