ortodontija
Zdravje

Kako lahko ortodontija reši vaš ugriz in nasmeh?

Ortodontija se ukvarja s tem, da imate lahko dober ugriz in tako lahko jeste ter žvečite hrano. Hkrati še lepo izgledate, kot če imate razmetane zobe zato je ortodontija za ravne zobe pravi naslov za vaš sanjski nasmeh in ugriz. Ko boste imeli ravne zobe, boste bolj zdravi ter srečni in bolj samozavestni. Ne boste več skrivali vašega nasmeha, pa še uživali boste v hrani kot še nikoli. Hvaležni boste, da vam je ortodontija to na strokoven način uredila.

ortodontija

Ortodontija je veda, ki se ukvarja z vašimi zobmi. Z različnimi postopki zobe zravnajo. Največkrat se uporabljajo različni zobni aparati, ki jih nekaj časa nosite, nekaj tednov, da prisilijo vaše zobe, da se poravnajo tako, kot bi morali biti naravno. Nekateri zobni aparati imajo zvezdice, ti so zelo aktualni, ker so tudi lahko modni dodatek. Drugi pa so nevidni, ker nekateri nočejo, da drugi vidijo, da nosijo zobni aparat.

Ortodontija na tem področju dejansko dela čudeže. Naj bodo vaši zobje še tako razmetani po ustih, jih bo uspela zravnati čez čas. Ko se poravnajo, morate potem nositi še nekaj časa pomožni aparat, ki vzdržuje napetost v ustih tako, da zobje ne zdrsnejo po stari navadi nazaj, kot so že bili. Ko se to utrdi, potem je bila ortodontija res uspešna in vaši zobje bodo v ravni vrsti za vedno.

Vsak, ki pridobi lep nasmeh, filmski dobesedno, je srečen in se na široko in sproščeno lahko smeje. Nič več ne bo skrivanja ust za dlanjo. To je res pravo olajšanje, zato čim prej obiščite ortodonta, da vas pregleda in pove, kako se lahko loti dela in v kolikšnem času boste imeli sanjski nasmeh.

Zdaj je seveda najpomembnejše zdravje, da ne pozabite, da boste lahko res dobro grizli hrano, končno boste lahko jedli jabolka in jih dobro prežvečili, kar bo povzročilo, da se prebava začne že v ustih. Zato boste zdravi.