motorne kosilnice na nitko
Vse za dom

MOTORNE KOSILNICE NA NITKO SO KOS TUDI NAJZAHTEVNEJŠIM TERENOM

Košnja zahtevnega terena je z običajnimi kosilnicami praktično nemogoča, prav tako pa baterijska različica kosilnic na nitko prehitro zataji in potrebuje večkratno polnjenje, kar znatno podaljša čas košenja. Tu pa na pomoč priskočijo motorne kosilnice na nitko, ki so posebej trpežne in narejene za doseganje še tako težko dostopnih mest. Košnja med sadovnjaki in vinogradi na pobočju je izjemno zahtevna, zato je tam potrebno imeti kvalitetno kosilnico, ki je narejena za takšen teren.

Za kakšen teren je narejena kosilnica na nitko?
Tu gre za izjemno zanesljivo in trpežno motorno koso, ki je narejena za košenje v najtežjih pogojih in na najzahtevnejših terenih. Tako je košnja strmega terena olajšana s to zmogljivo kosilnico, prav tako je z njo mogoče kositi grobo travo in gosto podrast, kar je z običajnimi kosilnicami praktično neizvedljivo. Motorne kosilnice na nitko se dobro obnesejo na strminah v vinogradih in sadovnjakih ter na obsežnih poljih in parkih. Ta vrsta kosilnic je primerna še za košnjo okoli ovir, zato je primerna za ogromno različnih terenov.

Kako izbrati primeren model motorne kosilnice na nitko?
Kot vseh ostalih naprav, je tudi kosilnic na nitko več vrst. Katero izbrati je odvisno os vaših želja in zahtevnosti terena, ki ga nameravate kositi. Pomembno je, da izberete kosilnico, s katero boste najlažje upravljali. Mogoče vam v roko najlepše sede enoročajni ali dvoročajni model, če želite imeti pri delu več svobode, pa je za vas verjetno primernejša nahrbtna različica. Vsekakor boste s Hondino kosilnico zadovoljni, saj je njen zanesljivi štiritaktni OHC motor narejen tako, da zmanjšuje mehanski hrup in vibracije, kar vam bo pri košnji pomagalo. Hondine motorne kosilnice na nitko pa so tudi okolju prijaznejše, saj v naravo spuščajo le minimalno koncentracijo emisij. Za vse lastnike posebej zahtevnih terenov, je model UMR 435 zelo dobra izbira, saj je narejen za zoperstavljanje vsem razmeram in terenom.