Šotori

Se odpravljate na počitnice v kamp? Ja za kampiranje rabite šotor, saj je najpomembnejša kamp oprema. Kje pa boste spali, če ne boste imeli šotora? Danes najdemo kar precej različnih šotorov za različne namene in priložnosti. Nekaj o šotorih lahko poiščete tudi tukaj https://camp-ing.si/sotori/, mogoče vam pride prav kakšen nasvet.

šotori

Šotori so zelo pomembni za našo kampiranje. Moramo se pravilno odločit kakšen naj bo, ali bomo kampirali v toplih krajih ali bolj mrzlih. Ampak šotori niso samo za kampiranje, tudi prireditveni se dobijo. Danes glasbeniki ne rabijo več nastopat na prostem ampak jih postavijo kar velik prireditven šotor. Nas pa bolj zanimajo kvalitetni za kampirat. Kot prvo kupimo kvaliteten šotor in zadosti velikega. Če gremo z družino na počitnice je najboljše kupi kar družinski šotor. Ti šotori so danes kar veliki in zavzamejo precej prostora. Tudi v samem šotoru imamo precej prostora, tudi dovolj, če je zunaj grdo vreme lahko uživamo znotraj. Šotor je začasno bivališče za počitnice v naravi. Nekoč pa so Indijanci živeli v šotorih. Šotor ni narejen iz blaga ampak nepremočljive umetne snovi, tako da ne prepušča vode. Edino pred nakupom moramo gledat na vodni stolpec. To pomeni večji stolpec ima bolj neprepusten je šotor. Dobimo jih tudi v različnih oblikah in različnih barvah.

Mogoče si kdo misli, da je postavljanje šotora zamudno delo. Ampak ni, šotor lahko danes postavimo že zelo hitro. Posebej če stopi skupaj cela družina, je postavljen v nekaj minutah. Ob postavljanju šotora se družina druži in zabava. Dobijo pa se že bolj moderni šotori, to so napihljivi. V klasične moramo vstavljat upogljive palice, ti pa se napolnijo s tlačilko. Večji družinski imajo tudi več spalnic. Tako lahko otroci in starši spijo ločeno, kot doma. Seveda dobijo se tudi manjši za eno ali dve osebi. Na tržišču je polno različnih, mi pa najbolj za sebe vemo kakšen šotor rabimo za naše počitnice, da se bomo počutili prijetno in da nas dež ne bo motil.