cena-zlata
Podjetništvo

cena zlata v letu 2021 raste

 

cena-zlata

Cena zlata se je od začetka korona virusa do sedaj zelo povečala zaradi nestabilnosti financ, epidemija pa je ceno valute zlata še veliko bolj povečala. Zlato je od začetka korona virusa do sedaj zrasla kar za 33 odstotkov, kar je zelo veliko glede na to, da se je cena zlata povečala iz 33.000 na celih 55.000 evrov za kilogram. bolj podrobno si lahko preberete na https://www.nalozbeno-zlato.com/cena-zlata-2021/

Tisti, ki imajo velike količine te valute so postali zelo bogatejši. V zlato se se lahko vlaga tudi preko delnic rudnikov kjer izkopavajo zlato. Glede na to da so v bankah že dolgo obresti na rekordni ravni nizkih številk in da človeštvu grozi nova kriza, se vedno več ljudi odloča o tem da bi vlagali svoj denar v žlahtne kovine oziroma zlato. Zlato je bil vedno varen pristan  v času finančnih kriz. V zadnjih letih so se zaradi tega nekatere države odločile povečavi svoje zlate zaloge . Slovenija med temi državami ni, saj slovenska zaloga zlata znaša nekaj ton. njihova vrednost se je fascinantno povečala tekom let. Nakupi v centralnih bankah pri takih velikih količinah zlata pa se cena zlata še tako več poveča navzgor.

koliko časa bo lahko cena zlata še zrasla

glede na to da bodo finančne stiske zaradi epidemije vidne šele čez nekaj mesecev se lahko vprašamo kako vrednost bo zlato melo takrat, za koliko se bo cena zlata še povečala in koliko časa bo še tako naraščala. Zaradi finančnih stisk, ki bodo kmalu vidne se vedno več vlagateljev odloča za vlaganje v zlato. Če pa bodo protikoronski ukrepi dokaj učinkoviti, pa bo delniški trg zrasel in se bo vrednost zlata zmanjšala. Kakor hitro so rasle cene kripto valut in se nato spustile, se bo to zgodilo tudi z zlatom. Vlagatelji pa se vendarle na nepredvidljiv marketinški trg odločajo vlagati v zlato saj je to poznano kot varna valuta.