Podjetništvo

Poslovna angleščina – priložnost, da pridemo do novega in praktičnega znanja

Znanje jezikov je v današnjem času še kako pomembno in to za vse nas. Če je včasih veljajo, da tuje jezike obvladajo samo tisti, ki imajo višjo izobrazbo, danes temu vsekakor ni tako. Tuji jezik lahko obvlada kdorkoli, saj učenje takega jezika ni nujno povezano s šolanjem. Lahko se namreč udeležujemo tudi tečajev. Med najbolj priljubljenimi so še vedno tečaji angleščine, v zadnjem času je aktualna predvsem poslovna angleščina.

Poslovna angleščina za podjetja je vrsta angleščine, kjer usvojimo najpomembnejše veščine poslovnega komuniciranja: pripravo dobre poslovne predstavitve, pisanje e-sporočil in poročil, komunikacija po telefonu … Z učenjem tovrstne angleščine razširimo tudi poslovni besedni zaklad, lahko prebiramo aktualne poslovne članke …

poslovna angleščina

Na tečaju poslovnega jezika smo primorani, da tudi sami ves čas aktivno sodelujemo, tako v času tečaja ali tudi doma. Pogosto moramo pripraviti vsaj eno poslovno predstavitev s svojega področja. To je ponavadi zaključno delo, na podlagi katerega lahko vidimo, kako daleč smo z znanjem jezika.

Lahko pa se zgodi, da za tečaj nimamo časa. Kaj storiti v takem primeru. Če smo dosledni pri učenju se tako lahko odločimo tudi za to varianto, da dejavnost poslovna angleščina učenje poiščemo tudi na spletu. Obstajajo namreč spletne strani, ki ponujajo učenje na daljavo oziroma po korakih, ki jih izvajamo povsem samostojno.

Poslovna angleščina za podjetja nas lahko popelje tudi mednarodnih izpitov iz poslovnega jezika, kar je ponavadi tudi naš cilj. Lahko pa se za to odločimo, ker nekaj znanja potrebujemo na delovnem mestu. Kakorkoli že, znanje tujega jezika, nam vedno pride prav, ne glede na to, koliko in kaj se naučimo.