Okusna zelenjavna juha

Bliža se poletje in s tem tudi veliko zelenjave na vrtu. Verjetno vam že zmanjka idej kaj storiti z vso to zelenjavo. Skuhaj okusno zelenjavno juho, recepte pa najdeš na https://www.nadlani.si/kulinarika/zelenjavna-juha/ . Zelenjava je ena izmed najbolj pomembnih v naši prehrani. Ima ogromno vitaminov in mineralov, ki so potrebni za dobro delovanje našega telesa.

zelenjavna juha

Vsebuje tudi koristne prehranske vlaknine, ki nam pomagajo pri prebavi. Nekatero vrsto zelenjave lahko uživamo surovo nekatero pa je potrebno prej toplotno obdelati in zelenjavna juha je odlična rešitev. Seveda pa je tudi veliko drugih možnosti kako pripraviti zelenjavo. Nekatere vrste zelenjave lahko uporabimo tudi v sladicah, na primer kot korenčkovo torto ali bučno pito in podobno. Da ohranimo vse lastnosti zelenjave pa je najboljše da je na našem jedilniku surova zelenjava ali zelenjavna juha. Po navadi pa imamo na vrtu res ogromno zelenjave, ki jo ne moremo vso porabiti v času ko je le ta še ohranjena. Zato jo lahko toplotno obdelamo in pospravimo v zmrzovalnik.

Ko nam zmanjka idej za pripravo okusnega obroka, vzamemo pred pripravljeno zelenjavo iz zmrzovalnika, jo še dodatno toplotno obdelamo in zelenjavna juha je nared. Zelenjavna juha pa ni nujno  mešanica zelenjave, pripravimo jo lahko tudi iz ene vrste zelenjave. Na primer trenutno iz sezonskih špargljev, ki delujejo tudi čistilno. Naše telo bodo prečistili vseh strupov. Priporočljivo je tudi če dodamo še koprive, saj koprive kot tudi šparglji delujejo čistilno in bodo naše telo dobro očistile vseh strupov. Mnogi obožujejo tudi paradižnikovo juho, ki je idealna za vroče poletne dni. Paradižnikovo juho lahko uživate tudi hladno, to je juha gaspačo, ki je tradicionalna španska jed. Zelenjavna juha je okusen obrok in seveda tudi zelo zdrav, saj dobimo iz zelenjave ogromno vitaminov in prehranskih vlaknin, prav tako pa nas nasiti in je lahko tudi kot glavni obrok. Zelenjavna juha naj se skuha.